Itsetehdyt sämpylät ovat varmasti kotoisinta mitä keksin, taikina on helppo tehdä ja pian saakin nauttia tuoreiden sämpylöiden tuoksusta. Olen havainnut tämän sämpyläohjeen parhaimmaksi. Tämä esiintyykin Myllyn Paras sämpyläjauho -pussin kyljessä.

Sämpylät

5 dl maitoa (vesikin käy)

50g hiivaa

2tl suolaa

2rkl siirappia (alkuperäinen ohje neuvoo 1rkl mutta minusta ovat parempia kun on enemmän siirappia)

50g margariinia tai voita

n.10dl Myllyn Paras sämpyläjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, kumpaa sitten haluatkaan käyttää maitoa tai vettä. Lisää suola ja siirappi, alusta taikina sämpyläjauhoilla. Löysähkömmästä taikinasta tulee kuohkeampia ja makoisempia sämpylöitä. Lisää alustuksen loppupuolella sulatettu rasva. Anna taikina kohoaa n. kaksinkertaiseksi liinan alla. Pyörittele haluamasi laisia sämpylöitä. Anna kohota uunipellillä liinan alla. Paista 225 asteessa, keskitasolla n.10-15 minuuttia. Itsellä toimii parhaiten kun laitan ajastimen 12 minuuttiin, uuneissa tosiaan on paljon eroja.