Juustokakut ovat jotain niin herkkua ettei toista, kokeilin tällaista mangoisaa versiota tällä kertaa. Ohjeesta kiitän Sekasopan Marieta! Kakku oli herkullinen, mutta mangon seuraavaksi aion korvata jollakin muulla hedelmäsoseella. Mango oli siis todella hyvää mutta haluan kokeilla olisiko MINUN makuuni sopivampaa esim. persikka/mandariinit  ;P

Mango-Juustokakku

Pohja:

100 g digestivejä

75 g leivontamargariinia

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl sokeria

3 tl vanilijasokeria

2 rkl sitruunamehua

2 dl vispikermaa

5 liivatetta

Kiille kerros:

2 prk piltti mangososetta

3 liivatetta

2 rkl vettä

 

Suojaa pohja aluksi leivinpaperilla (pohjan muodosta riippuen pyöreä/kulmio), murenna sitten keksit hienoksi ja lisää niiden sekaan suurella lusikalla sulatettu voi/margariini. Painele pohjaan tasaisesti.

Laita liivatteet likoamaan n. 5 minuutiksi kylmään veteen. Sekoita nyt tuorejuustoon sokerit ja sitruunamehu. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata nyt liivatteet kuumaan vesitilkkaan (itse monesti lämmitän vettä mikrossa ja lisään liivatteet lämpimään vesikulhoon) ja anna sitten jäähtyä hieman. Sekoita liivate tuorejuustoseokseen. Kääntele viimeiseksi kermavaahto tuorejuustoseoksen sekaan. Levitä täyte rivakasti pohjan päälle, tasoita tarvittaessa pintaa lastalla. Laita kylmään yöksi. Vähintään 4 tuntia kyllä riittää kakun hyytymiseen.

Kiille on helppo tehdä kakun syönti päivänä. Kaada mangosose kulhoon ja sekoita liivatteet taas kuumaan vesitilkkaan. Kun liivatteet ovat sulaneet anna jäähtyä vähän aikaa. Lisää sitten liivate soseen joukkoon ja kaada täyte taas nopeasti kakun päälle, kaada täytettä tasaisesti eripuolille kakun pintaa. Tätä kiille kerrostahan ei voi enään levitellä lastalla. Laita nyt kakku taas kylmään väh. tunniksi.

Kakun voi koristella esim. kermavaahdolla tai vaikka koristegeeleillä.