Oikein namia oli tällainen piirakka mitä tein tänään välttääkseni siivousta viimeiseen asti... tarkoitus oli kyllä väkertää piirakka jo eilen mutta eksyin istumaan iltaa ravintolaan ystävien kanssa ja loppu onkin historiaa.

Hirveän hyvä päärynäpiirakka

Pohjaksi Myllynparas Murotaikina levy

Täyte:

1 purkki puolikkaita päärynöitä sokeriliemessä (suosittelen kyllä 2 purkkia mutta itsellä oli vain tämä 1 purkki käytettävissä)

1 prk Maitorahkaa

1 prk Kermaviiliä

n. 2 dl Sokeria

1 Kananmuna

 

Painele murotaikina levy vuokaan (itsellä 24.cm piirakkavuoka) ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkele päärynänpuolikkaista sopivia paloja ja asettele pohjan päälle haluamaasi järjestykseen.

Ota kulho ja vispilä (en suosittele sähkövatkaimen kanssa toimimista tämän piirakan kanssa), kaada maitorahka ja kermaviili kulhoon, riko myös kananmuna sekaan. Sekoita tasaiseksi mössöksi ja lisää sokeri. Kun sokeri on hyvin sekoitettu joukkoon levitä sekoite päärynöiden päälle että päärynät peittyvät.

Anna paistua 25 minuuttia 200 asteessa ja ota piirakka jäähtymään. Päärynät ovat hyvin kuumia joten suosittelen odottamista (ehkä 10 minuutin ajan) ennenkuin käy tämän piirakan kimppuun .D