Muffinssit ovat hyvin hauskoja tehdä, eivätkä ne vaadi kovin paljoa onnistuakseen. Monesti teen viikolla muffinsseja juuri tästä syystä. No viime viikolla päätin kokeilla viimein uutta kirjaani joka löytyi Helsingin Kirjamessuilta mukaan. Kyseinen kirja on nimeltänsä "Suklaa, 365 vastustamatonta makuelämystä". Hinta tällä kirjalla oli 10€ joten varsinainen löytö oli kyllä. Niin ihania reseptejä.

Päädyin sitten näistä resepteistä kokeilemaan mielenkiintoisen kuuloista muffinssi ohjetta. Lisäilin kyllä hieman suklaan määrää mutta ei se reseptiä kyllä haitannut. Tuli kyllä herkullisia! Suosittelen lämpimästi.

Suunnattoman suklaiset muffinssit    n.12 muffinssia

125 g pehmeää margariinia

1 ½ dl hienosokeria

2 kananmunaa

2 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

3 rkl kaakaojauhetta (en käyttänyt leivontajauhetta vaan ihan perus juomiin tarkoitettua jauhetta)

2 rkl maitoa

½ tl vaniliinisokeria

Muffinssien sisälle ripottelin

Ennen paistoa laitoin tosiaan jokaiseen muffinssiin pieniä suklaanappeja, maitosuklaata puoliin muffinsseista ja tummasuklaata toiseen puoleen. Piti ajatella laktoosi-intolerantikkojakin.

Koristeluun

Muffinssit joihin tuli maitosuklaanappeja:

75g sulatettua Fazerin sinistä siveltynä veitsellä päälle

Muffinssit joihin tuli tummasuklaanappeja:

50 g tummaa suklaata sulatettuna ja sekoitettuna maito tilkkaseen. Tästä syntyy kermaisen oloinen paksu tahna jota on hyvä sivellä muffinssien päälle.

 

Kuumenna uuni n.180 asteiseksi (kaasulla 4). Vaahdota margariini ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella ja lisää joukkoon munat yksitellen. Vatkaa tasaiseksi. Sihtaa jauhot (sisältäen leivinjauheen, suolan ja vaniliinisokerin) sekä kaakaojauhe yhteiseen kulhoon ja nostele jauhoseos voivaahtoon maidon kanssa metallisella lusikalla. Jaa taikina vuokiin ja ripottele suklaanappeja väliin. Paista n, 12- 15 minuuttia.

Kun muffinit ovat jäähtyneet, voit kuorruttaa ne. Tarjoile tuoreina, säästyvät kyllä hyvän makuisina seuraavaankin päivään. Jos niitä siis jää yli!