Täällä illat ovat jo viilenneet ja pimentyneet, vaikka päivisin onkin lämmintä ja vehreää. Koulujen alkaessa (11.8) tein tällaisen kakun koulujen alun kunniaksi, itsellä alkoi abi-vuosi, veljellä yläaste ja siskokin meni nyt viimeiselle ala-aste vuodelleen. Tein ensimmäistä kertaa itse kinuskikakkua, vaikka se suurinta herkkuani kakuista onkin. Tämä itsetehty voitti kyllä kaikki valmiskakut ja monet konditoriankin kakut maussaan .) Koristeiksi tein aikaisemmin noita syksyisiä lehtiä ja väkersin pienen leppäkertunkin nököttämään kakun päälle. Marsipaania ja sokerimassaa sekoittelin.

Sokerikakkupohja: (itsellä tämä on 4 munan pohja 23cm vuokaan)

2 samanlaista lasia

Kaada toiseen lasiin munia niin monta kuin aiot käyttää (tämä määrittää kakkupohjan koon), ja mittaa toiseen lasiin samanverran sokeria. Kaada sokeri kulhoon ja mittaa lasiin nyt puolet vehnäjauhoa ja puolet perunajauhoa. Lisää 2tl leivinjauhetta ja hieman vaniliinisokeria. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (todella kuohkeaksi) ja lisää lusikalla tai nuolijalla jauhoseos joukkoon (mieluusti siivilöi). Paista 175 astetta väh.20 min mutta suositus on 40 min. Meidän uunimme on hyvin kelmi ja siksi minulla riittää tuo 20 min oikein hyvin.

Kostutin vanilijamaidolla pullasutia käyttäen, ja täytin taas mustikka-rahka-tuorejuusto täytteellä kun se niin hyvää on, ja mustikoita meiltä löytyi vielä. Laitoin pohjaksi myös hilloa mutta banaaneja ei minulla nyt ollut. Anna makujen imeytyä jääkaapissa mieluusti yön yli.

Kinuski

2dl kermaa (käytin vispikermaa laktoositonta, mutta suositellaan tehtäväksi kuohukermasta ja sillä onkin helpointa tehdä)

2dl fariinisokeria

Kiehauta ainekset kattilassa ja vähennä hellan kuumuutta puolella, itse annoin olla 3:sella. Keitä vielä 10-15 minuuttia, testaa kinuskin valmius vesilasitestillä, eli tiputa tippa kinuskia kylmään veteen. Kun tipasta muodostuu heti kiinteä kinuskipallo on kinuski valmista.Itsellä riitti n.9 minuuttia tuon laktoosittoman vispin kanssa keitellä. Levitä heti kakun päälle ja anna jäähtyä.

Kinuskin jäähdyttyä voit lisätä kermat ja pursotukset, viimeisenä koristeet.