Nyt on parisen viikkoa tullut katseltua kaikkialta näitä ihania kermasarvia, olihan niitä pakko päästä kokeilemaan itsekin. Poikaystävälle ja minulle kyllä maistuivat todella hyvin! Melkein tuli syötyä 18 sarven annos kahdestaan loppuun :). Kun en omista noita sarvimuotteja, niin tein foliosta korvikkeet ja ne toimivat todella hyvin! Laitan tähän taitteluohjeen niistäkin jos joku on samassa jamassa kuin minä olin näiden herkkujen kanssa.

Kermasarvet 18kpl

1pkt Pirkka lehtitaikinalevyjä

2dl Vispikermaa

Vadelmahilloa (muutkin hillot tietenkin käyvät, oman maun mukaan)

Tomusokeria

Anna taikinalevyjen sulaa rauhassa, tee sillä välin korvike sarvimuotit foliosta jos et omista kyseisiä muotteja. Tässä hieman ohjeistusta.

Leikkaa n.20 cm pitkä suikale foliosta ja halkaise se leveyssuunnassa puoliksi. Tässä kuvassa on nyt yksi puolikas. 

Kynä on hyvä apuväline tässä, rullaa sen avulla tötteröä alkuun. 

Nosta kynää ja rullaa nyt tiivis tötterö. Poista kynä varovaisti vetämällä.

Rutista kumpaakin päätä kuvan osoittamalla tavalla, ohuesta päädystä pitää tulla suippo ja tiivis, ja takana oleva rutistus vaan auttaa tötteröä pysymään kasassa.

 

Nyt kun tötteröt ovat valmiita, kaulitse leivintaikina levyjä pituussuuntaan kunnes levy on parin millin ohuista. Jaa yksi levy kolmeen pitkulaiseen suikaleeseen. Suikaleista tulee näin pitkiä mutta kapeita. Voitele toinen levyn puolista kananmunalla, tämä kananmunapuoli tulee jättää ulospäin rullatessa. Aloita rullaaminen tötterön ohuella päällä. Muista rullata mahdollisimman tiiviisti, jotta saat hyvin täytettäviä sarvia. Paista uunissa 225 asteessa n.15 minuuttia. Ota foliot pois, ja anna jäähtyä ennen täyttämistä. Pursota jäähtyneen sarven pohjalle hilloa ja sen päälle kermavaahtoa. Asettele lautaselle ja lopulta kuorruta runsaalla tomusokerilla. Nauti! Meilläpäin nautiskeltiin näiden kanssa myös valion maitokaakaota jonka päälle oli tehty vielä maitovaahtoa koristeeksi, ja myönnetään että se parantaa paljon makua ja kaakaon koostumusta! :)