Teki mieli tehdä täytekakkua, jotain raikasta ja hedelmäistä. Tämä innostus iski perjantaina, joten päätimme syödä isänpäiväkakkua hieman etukäteisesti.
Kakkupohja
Tein tavallisen sokerikakku pohjan, eli mittasin ensiksi kahteen samanlaiseen lasiin toiseen kolme kananmunaa, ja katsoin että toiseen lasiin tuli sokeria yhtä paljon. Kaadoin sokerin kulhoon ja mittasin lasiin puolet vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja. Lisäsin 1 tl leivinjauhetta ja hieman vaniliinisokeria. Vaahdotin munat ja sokerin hyväksi vaahdoksi, lisäsin siivilän läpi jauhoseoksen sekoittaen varovasti nostellen lusikalla. Käytin 24 cm irtopohja vuokaa jonka voitelin ja sivelin korppujauhoilla. Paistoin pohjan 175 asteisessa uunissa, ja aikaa meni n. 25 minuuttia.
Täyte (ohjeesta kiitos Kinuskikissalle !)
2 dl vispikermaa
n. 250 g persikoita mehussa
Puolikas purkki mandariinilohkoja sokeriliemessä
100g tuorejuustoa (maustamatonta)
Sitruunamehua
1 dl vanilijakreemijauhetta
Soseuta persikat ja mandariinit haarukalla mössöksi. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon soseutetut hedelmät sekä tuorejuusto johon on sekoitettu pari tippaa sitruunamehua. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vanilijakreemijauhe jämäköittämään täyte. Sivele kostutetun pohjan päälle reippaalla kädellä. Kostukkeena käytin persikoista ja mandariineista valutettua lientä.
Koristelu
4 dl vispikermaa
Sokerimassa koristeita
Sokeritahnaa, vihreän väristä
Vatkaa kerma ja sivele kakun päälle. Käytä loput pursotuksiin. Itse käytin koristelussa tuota sokeritahnaa piirtäen sydämen tuohon kakun pintaan. Ei sattunut olemaan geeliä jolla olisin pursottanut niin sai kelvata tällainen.
Kommentit