Rakastan minttusuklaata, joten olen omaksunut Kinuskikissan blogista löytyvän minttusuklaaleivos reseptin omaankin repertuaariini. Teen näitä leivoksia usein, tälläkertaa tein kuitenkin minttukuorrutuksesta vaaleanpunaista ja koristelin leivokset Ruotsista ostamillani Hello Kitty-vaahtokarkeilla. Ostin niitä nimittäin suuren säästöpakkauksen, niitä kun saa tuolta rajan takaa.

Minttusuklaaleivokset

Ohjeesta tulee pellillinen.

Pohja:
100 g tummaa suklaata
200 g margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa

Kostutus:

1dl maitoa

Täyte:
200 g margariinia
 n.6dl tomusokeria
pinkkiä elintarvikeväriä
n. 1 tl piparminttuöljyä (apteekista) TAI n. 2 tl piparminttuaromia (kaupasta)

Kuorrute:
150 g margariinia
100g tummaa suklaata
100g maitosuklaata

Rouhi suklaa ja sulata margariini. Nosta margariini jäähtymään ja vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Lopuksi lisää suklaarouhe. Paista 200 asteessa n.15 minuuttia.

Jäähdytä pohja ja kostuta maidolla. Sulata margariini kattilassa ja nosta pois levyltä kun on valmis. Sekoita joukkoon tomusokeri ja piparminttuöljy. Värjää elintarvikevärillä. Levitä pohjan päälle ja nosta viilentymään.

Sulata voi ja suklaat vesihauteessa kiiltäväksi kuorrutteeksi. Levitä piparminttutäytteen päälle ja nosta viilentymään jotta kuori kovettuu, kestää n.15-20 min. Nosta huoneenlämpöön ja anna hieman pehmetä ennenkuin leikkaat leivospalat. Itselläni oli liian pehmeää kuorrutus koska jääkaappitilaa oli liian rajatusti käytössä, siksi reunat ovat kuvassa röpöiset. Koristele miten haluat, nauti kahvin tai teen kanssa.