Mokkaruutu on yksinkertaisesti vain niin hyvää, että sitä pitää tehdä tasaisin väliajoin. Tein tätä syyskuussa, ja poikakaveri sai ensimmäistä kertaa elämässään nähdä miten mokkaruutua valmistetaan : D, minusta tämä oli varsin kummallista koska mokkaruutua olen uskonut kaikkien osaavan valmistaa.

3 munaa

3 dl sokeria

200 g sulatettua margariinia

2 dl maitoa

5 dl vehnäjauhoja

3-4 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

2-3 rkl kaakaojauhetta

 

kuorrutus:

4 dl tomusokeria

5 rkl sulatettua margariinia

5 rkl vahvaa kahvia

1 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon ja voisulan kanssa. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, uunista riippuen. Anna pohjan jäähtyä ennenkuin laitat kuorrutteen. Tee kuorrute laittamalla tomusokeri, kaakaojauhe ja vanilijasokeri kulhoon, lisää nesteet vähitellen ja sekoita paksu tahna jonka saat levitettyä pohjan päälle. Koristele nonparelleilla, ja anna kuorrutteen kovettua ennenkuin leikkaat palat.