Kiinalainen ruoka on yksi suurista intohimoistani, pidän vahvoista mauista ja kanakastikkeiden runsaasta, maukkaasta liemestä. Olen pidemmän aikaa tehnyt Kung Po kanaa, koska se on hieman tulinen ja varsin mausteinen kanakastike. Maapähkinät jotka ovat reseptin punainenlanka tuovat hyvää pehmeää makua kastikkeeseen. Olen parista kokeilemastani reseptistä päätynyt tällaiseen hieman muokattuun versioon, tämä on myös ollut muiden perheenjäsenten suosikki.

Kung Po

Ainekset

450 g maustamattomia kananfileesuikaleita

n.50 g maapähkinöitä

Kurkkua

Paprika

1 chili

1 valkosipulin kynsi

1 kevätsipuli tai normaali sipuli

Marinadi

½tl suolaa

3tl vaaleaa soijaa (itse käytän normaalia soijaa mutta parempaa saa tuolla vaalealla)

1rkl maapähkinä- tai seesamiöljyä

1tl maissijauhoa

1 kevyesti vatkattu munanvalkuainen

Kastike

1 chili

3 valkosipulinkynttä

1dl soijaa (suosittelen kyllä tähänkin vaaleaa soijaa)

n.3rkl riisiviinietikkaa

2dl kanalientä

1rkl sokeria

loraus seesamiöljyä

pippuria

3tl perunajauhoja

 

Laita kanasuikaleet kulhoon ja tee marinadi sekoittamalla marinadiainekset kanan joukkoon. Anna maustua n.30 minuuttia. Sillä välin kuori maapähkinät ja paista ne runsaalla öljyllä vaaleanruskeiksi, älä päästä palamaan! Paistoaika on hyvin hyvin lyhyt pähkinöillä. Kun pähkinät ovat paistuneet valuta öljy pois ja anna jäähtyä.  Pilko kurkku ja laita pieneen kulhoon, ripottele päälle reilusti suolaa ja sekoita. Pilko paprika ja lisää kurkkujen sekaan. Tee kastike maustumaan sekoittamalla aineet keskenään. Suosittelen aloittamaan pilkkomalla chilin (poista siemenet!) ja valkosipulinkynnet pieneksi, lisää muut ainekset sitten niiden joukkoon ja anna maustua. 

Kuumenna wokki taikka korkeareunainen paistinpannu, lisää n. 3rkl seesamiöljyä ja hieman rypsiöljyä. Pilko taas yksi chili (poista siemenet) ja valkosipulin kynsi pannulle. Anna niiden maun imeytyä öljyyn. Heitä seuraavaksi kanat pannulle, sekoita nopein liikkein ja anna pannun olla kuumana koko ruuan paistamisen ajan. Kun kana on kypsynyt pinnalta lisää kurkut ja paprikat joukkoon. Sekoita taas nopein liikkein. Lisää sitten pilkottu sipuli ja sipulin hieman paistuttua lisää kastike. Viimeiseksi lisää maapähkinät. Sekoittele ja jätä sitten poreilemaan liedelle. Tarjoile heti kuumana riisin kanssa!